Ετοιμάζοντας τις πρώτες σας διακοπές με ένα μωρό

Όταν φεύγετε από το σπίτι, δεν θέλετε να ξεχάσετε τίποτα πίσω, ειδικά σε ό,τι έχει σχέση με το μωρό! Και συχνά, αυτές οι πρώτες διακοπές με ένα μωρό μπορεί να είναι (ελαφρώς) αγχωτικές: φοβόμαστε μην ξεχάσουμε τα απαραίτητα, κάνουμε πολλές ερωτήσεις…

Για να αποφύγουμε αυτό το μικρό κύμα άγχους, το σύνθημα είναι η ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Μην το κάνετε την τελευταία στιγμή!

Η συμβουλή μας για γαλήνιες διακοπές με ένα μωρό:

Συμβουλή 1: Προετοιμάστε τα πράγματά σας εκ των προτέρων.

Γιατί να προετοιμάσετε τα πράγματα του μωρού εκ των προτέρων; Ήδη επειδή πρέπει να το καταλάβει, από τότε που γίνατε μητέρα, σας λείπει πολύ ο χρόνος. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο λιγότερα πράγματα θα ξεχάσετε και τόσο λιγότερο άγχος θα έχετε. Όχι πια να φεύγετε για διακοπές με ένα μόνο σακίδιο σας ως μοναδική αποσκευή, αυτό ήταν πριν!

Συμβουλή 2: Κάντε μία λίστα για να μην ξεχάσετε τίποτα.

Τι να κάνετε στις διακοπές με το μωρό; Όλα θα εξαρτηθούν από την εποχή, τον προορισμό και τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Προσαρμόστε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σύμφωνα με τα παραπάνω και φυσικά, τις ανάγκες σας.

Le-Biberon-Français-blog

Μπιμπερό Le Biberon Français

Snack bags Bumkins

Καθημερινά απαραίτητα

Εάν έχετε ένα σωρό αξεσουάρ στο σπίτι για να καλύψετε τις ανάγκες σας και του μωρού, το ίδιο θα συμβεί και στις διακοπές σας. Μερικές φορές, μας φαίνεται τόσο αυτονόητο που δεν το σκεφτόμαστε καν, και εκεί… είναι το δράμα! Μην ξεχνάτε αυτά τα καθημερινά απαραίτητα:

Η τσάντα της πάνας

Όπως κάθε γονιός που σέβεται τον εαυτό του, μόλις υπάρχει μια έξοδος, σκεφτόμαστε να πάρουμε την τσάντα πάνας μας με τα συνηθισμένα:

Το κουτί πρώτων βοηθειών

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία! Και δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο, αλλά τα παιδιά αρρωσταίνουν συνήθως στις διακοπές. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να εξοπλιστείτε με ένα κιτ πρώτων βοηθειών ή αυτό που λέμε, “boo boo kit”!

Ορίστε και τα βασικά:

  • Παυσίπονο σιρόπι
  • Επίδεσμοι
  • Πανάκια
  • Θερμόμετρο
  • Φυσιολογικός ορός
  • Αντικουνουπικό 
  • Αντηλιακό κατάλληλο για μωρά
  • Απολυμαντικό

Όπως θα έχετε καταλάβει, με ένα μωρό είναι δύσκολο να ταξιδέψετε ελαφριά. Όλα αυτά τα μικρά πράγματα θα πιάσουν πολύ χώρο και το μωρό δικαιούται επίσης τη βαλίτσα του. Ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού σας, προτιμήστε μια μικρή βαλίτσα ή μια τσάντα για το Σαββατοκύριακο, που θα είναι τέλεια για μια απόδραση λίγων ημερών με την οικογένεια.

Συμβουλή 3: μάθετε πού μένετε

Στο μέρος που θα διαμείνετε, ρωτήστε για τα αξεσουάρ που διατίθενται για παιδιά: παιδικό καρεκλάκι, προσαρμοσμένη μπανιέρα, βρεφική κούνια, κ.ά. Αυτό μπορεί να σας γλιτώσει από τη μεταφορά τους και πάνω απ’ όλα, την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων και τον πανικό!

Με όλα τα παραπάνω, θα είστε πλέον έτοιμε για μεγάλες οικογενειακές περιπέτειες! Οι διακοπές τώρα ξεκινούν, οπότε ακολουθείστε αυτές τις συμβουλές και πάνω από όλα χαλαρώστε!