Πώς να επιλέξετε το ιδανικό σακίδιο για το παιδί σας!

Το παιδικό σακίδιο θα ακολουθεί το μωρό σας στα πρώτα του χρόνια.
Από τον παιδικό σταθμό μέχρι το νηπιαγωγείο, η παιδική τσάντα είναι απαραίτητη και θα πρέπει να χωράει όλα τα απαραίτητα ή όλα τα αγαπημένα του παιχνίδια.
Χρησιμοποιείται ακόμη και από μεγαλύτερα παιδιά για τις υπαίθριες δραστηριότητές τους, για να αποθηκεύουν ένα σνακ, ένα μπουκάλι νερό και μερικά παιχνίδια.

Πώς να επιλέξετε το σωστό σακίδιο για μωρά:

Ανάμεσα σε όλες τις τσάντες εκεί έξω, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε τη σωστή επιλογή. Το παιδί σας πηγαίνει τακτικά στον παιδικό σταθμό, αρχίζει να περπατάει μόνο του, σαν μεγάλο παιδί… Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να βρείτε την κατάλληλη σχολική τσάντα.

Θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη διάφορα κριτήρια:

Το μέγεθος

Το μέγεθος του σακιδίου του μωρού σας είναι βασικό κριτήριο. Το παιδί σας είναι ακόμα πολύ μικρό, και περπατάει μόνο αρκετό καιρό, είναι αδιανόητο να το κάνετε να φοράει ένα πολύ μεγάλο σακίδιο. Η τσάντα πρέπει να προσαρμόζεται στο μέγεθός του χωρίς να υπερβαίνει το ύψος της πλάτης του. Το παιδί σας μεγαλώνει γρήγορα, προτιμήστε μια τσάντα με ρυθμιζόμενα χερούλια για να προσαρμόζεται εύκολα στην εξέλιξή του.

Αποθήκευση

Τα σακίδια για μωρά έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη μεταφορά των αγαπημένων τους αξεσουάρ. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά λατρεύουν να κρύβουν μικρούς θησαυρούς στις τσάντες τους.

Το υλικό

Για όλα τα αξεσουάρ παιδικής φροντίδας, όπως αλλαξιέρα, νεσεσέρ ή παιδικά σακίδια, προτιμώνται φυσικά υλικά όπως λινό ή βαμβάκι. Ο βαμβακερός καμβάς είναι πολύ στιβαρός. Αντιστέκεται στο χρόνο, στα πλύσεις και στις πολλές περιπέτειες της μικρής σας κολοκύθας.

Ο βαμβακερός καμβάς είναι αρκετά άκαμπτος που δίνει ωραίο σχήμα στα αξεσουάρ, χωρίς να παραμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Η τιμή

Η τσάντα μωρού θα σας ακολουθεί για πολλά χρόνια, μέχρι το Δημοτικό. Φροντίστε λοιπόν να προμηθευτείτε ποιοτικά αξεσουάρ που θα διαρκέσουν στο χρόνο. Αποφύγετε τις χαμηλές τιμές που συχνά ταυτίζονται με την κακή ποιότητα.

Το χρώμα

Τα χρώματα πρέπει να ταιριάζουν τόσο στο σακίδιο πλάτης ενός κοριτσιού όσο κι ενός αγοριού.

Κάντε την επιλογή σας με βάση τις προτιμήσεις του παιδιού σας ή ακόμα και τη διακόσμηση του σπιτιού σας για μια ωραία αρμονία.

Τι να βάλετε στην τσάντα για το νηπιαγωγείο

Σε μια μικρή τσάντα προσχολικής ηλικίας, πρέπει να αποθηκεύσετε όλα τα απαραίτητα για το μωρό σας, ό,τι μπορεί να χρειαστεί για τον ύπνο, τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ατυχήματος κ.λπ.

Ποτέ μην ξεχνάτε:

Dodo Tip: Όταν τα μωρά μπαίνουν σε ένα μέρος γεμάτο με άλλα παιδιά, θυμηθείτε να βάλετε ετικέτα σε καθένα από αυτά τα αξεσουάρ, ακόμα και σε μια μικρή τσάντα, με το μικρό τους όνομα. Αυτό εμποδίζει να  μην χαθούν ή να μπερδευτούν με άλλα.